SABİTEM’de İkinci Etap Son Aşamada
Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Adapazarı Güneşler’de kurulan Sakarya Büyükşehir İtfaiye Eğitim Merkezi (SABİTEM) projesinde ikinci etap çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi. Toplam 15 bin metrekarelik alanda kurulan merkez, modern eğitim modülleri ve teknik altyapısıyla Sakarya’nın afetlere ve kazalara hazırlık kapasitesini artırmayı hedefliyor.
Kapsamlı ve Uygulamalı Eğitimler
İkinci etapla birlikte merkezde trafik kazalarına müdahale, araç ve gaz yangınları, kuyu çalışmaları, kapalı alan yön bulma, yüksekten kurtarma ve yangınla mücadele gibi çeşitli uygulamalı eğitimlerin verileceği istasyonlar devreye girecek. Ayrıca, modern pentatlon sahası ve yangın simülasyon alanlarında gerçekçi eğitim senaryoları oluşturulacak.
Afet Bilinci Küçük Yaşlardan İtibaren
SABİTEM bünyesindeki Afet Eğitim Merkezi, birinci etapta faaliyete geçen birim olarak özellikle 3. sınıf ve üzeri öğrencilere yönelik afet farkındalığı eğitimleri sunuyor. Öğrenciler, afet anında doğru davranış şekilleri ve temel güvenlik kuralları hakkında uygulamalı eğitimler alıyor.
Kurumsal ve Toplumsal Katılım
Merkezde itfaiye personeline yönelik hizmet içi eğitimlerin yanı sıra, üniversitelerin Sivil Savunma ve İtfaiyecilik bölümü öğrencileri de pratik eğitim olanaklarından yararlanabilecek. Ayrıca Büyükşehir İtfaiyesi, AFAD, farklı şehirlerin itfaiye teşkilatları, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların katılımına açık olarak faaliyet gösterecek.












