2023 yılında ikincisi düzenlenen Sakarya İli Oda ve Borsaları Müşterek Yönetim Kurulu Toplantısı Sakarya Ticaret Borsası ev sahipliğinde TOBB’a bağlı oda ve borsaların katılımı ile gerçekleştirildi.
Söz Konusu Müşterek Yönetim Kurulu Toplantısı’na Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Meclis Başkanı Erdem Ercan, Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Genç, Meclis Başkanı Bekir Uztürk, Akyazı Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Şener Bayraktar, Meclis Başkanı Vedat Böcek, Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Z. Şinasi Bayraktar, Meclis Başkanı Muzaffer Başer ve Oda ve Borsaların Yönetim Kurulu Üyeleri iştirak etti.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Genç şunları dile getirdi; “Sakarya Ticaret Borsası ev sahipliğinde düzenlemiş olduğumuz “Sakarya İli Oda ve Borsaları Yönetim Kurulları Müşterek Toplantısı”na hoş geldiniz. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kanunu’nun ilgili maddesi; “İlde kurulu Oda ve Borsa Yönetim Kurulları, mesleki konularda görüş oluşturmak amacıyla dört ayda bir müştereken toplanır” demektedir. Oda ve Borsamızdan almış olduğumuz; ilimizin ve üyelerimizin öncelikli konularını içeren gündem maddelerini görüşeceğimiz bu yılın 2’nci müşterek yönetim kurulları toplantısını gerçekleştiriyoruz. Toplantımızın ülkemize, şehrimize, camiamıza ve üyelerimize hayırlı olmasını diliyorum.”
Toplantıda değerlendirmelerde bulunan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ da Sakarya’daki TOBB’a bağlı oda ve borsaların ortak akıl ve iş birliği çerçevesinde belli aralıklarla bir araya gelerek şehrin gündemi ve yapılması gereken konuları ile ilgili istişarelerinden olumlu netice aldıklarını, bu iyi niyet çerçevesinde Sakarya ortak paydasında yapılan çalışmaların Sakarya’nın ve sektörlerin geleceğine de olumlu yansıyacağını ifade etti.
Sakarya Ticaret Borsası ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda önceden belirlenen gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.
Toplantıda öne çıkan gündem maddeleri, şehirde nitelikli istihdam ihtiyacı ve buna bağlı olarak meslek liseleri ile işbirliği çalışmaları, arazi toplulaştırması, mutlak tarım arazilerinin korunarak üretim alanlarının marjinal tarım alanlarında kurulması, çevreye zarar veren düzensiz sanayileşmenin önüne geçmek adına yeşil OSB çalışmaları, iklim değişikliğinin tarım sektörüne olumsuz yansımaları ve çözüm önerileri, iş dünyası ve tarım üreticilerinin finansmana erişim sıkıntısının ekonomiye etkileri, küçük işletmelerin devlet desteklerinden faydalanabilmeleri için Tarsim Sigortası yaptırma zorunluluğunun işletmelerin maliyeti açısından sıkıntı teşkil ettiği, kent tarımı anlayışından yola çıkarak şehirde yapılan çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulunuldu. Toplantıda önceki toplantılara istinaden yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi.