Diğer Haberler

Ticaret Bankası İçin 25 Şubat’ta İhaleye Çıkılıyor

-REKLAM-

Adapazarı Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısında önemli açıklamalarda bulunan Başkan Mutlu Işıksu, Tarihi Türk Ticaret Bankası Binasının aslına uygun restore edilmesi için 25 Şubat Perşembe günü ihaleye çıkılacağını vurguladı. Başkan Işıksu, “Adapazarı’mızın tarihine ve kültürüne saygıyla projelerimizi bir bir hayata geçirmeye devam edeceğiz.” dedi.

Adapazarı Meclisi Toplandı

Adapazarı Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısı, Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu başkanlığında, salgın önlemleri eşliğinde, Adapazarı Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Meclis toplantısına, AK Parti Adapazarı Gençlik Kolları Başkanı Efe Kuşdili, MHP Adapazarı Başkan Yardımcısı Dursun Ali Çinili, CHP Adapazarı İlçe Başkanı Füsun Çetin, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Nihat Çapoğlu ve Sakarya Muhtarlar Federasyonu Başkanı Erdal Erdem de katıldı.

Başkan Işıksu’dan Önemli Açıklamalar

Meclis gündemine geçilmeden evvel çalışmalarla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Başkan Mutlu Işıksu, İYİ Partili Meclis Üyesi Ahmet Özbudak’ın yoğun bakım sürecinde olduğu bilgisini paylaştı. Süreci yakından takip ettiklerini belirten Başkan Işıksu, “Ahmet Bey’in tez zamanda şifasını bularak aramıza katılmasını Allah’tan temenni ediyoruz.” dedi.

Kırsal Mahalleler

Gündem ile ilgili de konuşan Başkan Mutlu Işıksu, “16 Ekim 2020 tarihli Resmi Gazete’de yayımlamış olan kırsal mahalle çalışmalarıyla ilgili Muhtarlar Federasyonu Başkanımız nezdinde tüm muhtarlarımızla, belediyemizin ilgili birimleri ile çalışıyoruz, eminim ki Büyükşehir Belediyemizin ilgili müdürlükleri de çalışma yapıyorlardır. Bu konuda atılacak bir adım varsa şayet, bu adımların milletimizin hayrına olması en büyük temennimizdir. Önümüzdeki süreçte de muhtarlarımızla toplantılarımız olacaktır.” dedi. 

Sözleşme Görüşmeleri

Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri ile ilgili de konuşan Başkan Işıksu, “Adapazarı Belediyesi Personel A.Ş (ADABEL) bünyesinde çalışan mesai arkadaşlarımızın ücretleri hakkındaki toplu iş sözleşmesi görüşmeleri, Yerel Yönetimler Kamu İşverenleri Sendikası (YERELSEN) ile Belediye-İş Sendikası arasında sürmektedir. Mesai arkadaşlarımızın haklarının gözetilerek en doğru kararın verilmesi hassasiyeti ile devam eden görüşme süreci inanıyoruz ki en hakkaniyetli şekilde tamamlanacaktır.” diye konuştu.

Cemiyet Alanları Geliyor, ADA Pazar Güneşler’de Çalışma Başladı

Konuşmasının devamında gelişme yaşanan proje süreçleri ile ilgili bilgiler veren Başkan Mutlu Işıksu, Tarihi İslam Ticaret Bankası Binasının aslına uygun restore edilmesi için 25 Şubat Perşembe günü ihaleye çıkılacağını vurguladı. ADA Pazar Güneşler Yerleşkesinin yer teslimin yapıldığını ve çalışmaların başladığını belirten Başkan Işıksu, “Güneşler ve çevre bölgelere önemli bir kazanım olduğunu düşündüğümüz, pazar yeri, taziye evi, düğün salonu, etkinlik (kına, nişan) salonu ve çocuk oyun alanını içeren çok amaçlı çalışmamızda yer teslimi yapıldı ve çalışma başladı. Ayrıca 4 mahallemize Cemiyet Alanları kazandıracağız.” dedi.

Güneş Enerji Santrali ve Mahallemi Güzelleştiriyorum

Güneş Enerji Santrali kuracaklarını açıklayan Başkan Mutlu Işıksu, Mahallemi Güzelleştiriyorum Projesinin, 2020 etabında birçok mahalle ve sokakta önemli çalışmalar yaptıklarını, 2021 etaplarının da planlandığını söyledi. Altyapı kurumlarının çalışmalarının tamamlanmasının ardından Mahallemi Güzelleştiriyorum Projesinin yeni etaplarına start vereceklerini ve 2020 yılının 3 katı oranında çalışma yapacaklarını vurgulayan Işıksu, “Asfalt çalışmalarımız, mahallelerimize çocuk oyun alanları ve spor sahaları çalışmalarımız da hız kesmeden sürecek. Adapazarı’mızın değerlerine saygıyla projelerimizi bir bir hayata geçirmeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.  

Meclis Konuşmaları

Gündem dışı konuşmalarda ilk olarak söz alan AK Partili Meclis Üyesi Behlül Bayrak, “Salgın, ana gündemimiz olarak tazeliğini koruyor. Ülkemiz salgına karşı örnek teşkil edecek bir mücadele içerisinde. Aynı şekilde Belediyelerimiz de güzel çalışmalar yapıyor. SATSO Meclis Üyesi Alican SAK, benim de bulunduğum bir toplantıda Adapazarı Belediye Başkanımız Mutlu Işıksu’ya esnafımıza olan ilgisinden dolayı teşekkürlerini iletti. Belediye Başkanımızın talimatları doğrultusunda, tüm meclis üyelerimizle esnafımızın yanında olmaya çalışıyor, onlarla istişare ederek, bu zor günleri en az hasarla atlatmaya çalışıyoruz. Ben de Başkanımıza sizin nezdinizde teşekkürlerimi iletiyorum.” dedi.

İYİ Partili Meclis Üyesi Türker Ergül yaptığı konuşmada, “Kırsal kesimlerle ilgili hassasiyetimi çok defa dile getirdim. Kırsal Mahalle düzenlemeleri ile ilgili kanunu çıkaran Merkezi Hükümetimize teşekkür ediyorum, bu konunun meclisimizde de konuşulması ayrıca memnun ediyor. Bu önemli kararı tüm siyasi partilerimizin desteklemesi gerekiyor.” dedi.

CHP’li Meclis Üyesi Haluk Akbay ise, “Adapazarı’nın en zor dönemlerinde, özellikle de 1999 depreminde Belediye Başkanlığı vazifesini üstlenen Aziz Duran’ın isminin Adnan Menderes Caddesi üzerinde bulunan altgeçide verilmesi tavsiyesinde bulunuyorum. Aziz Duran şehrimize önemli hizmetleri olan bir Belediye Başkanımızdı. Yine aynı şekilde bir gazeteci ve eğitmen olan Abdullah Çelik’in isminin uygun görülecek bir yere verilmesi bizleri memnun edecektir.” şeklinde konuştu. AK Partili Meclis Üyesi Necdet Tömekçe ise yaptığı konuşmada, “Aziz Duran isminin meclisimizde konuşulması, CHP Meclis üyemizin de Aziz Bey’le ilgili güzel ifadelerde bulunması, hem partimizi, hem grubumuzu memnun etti. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Yeri konusunda takdir değerlendirilecektir.  Abdullah Çelik değerli bir isim, şehrimiz için düşünceleri ve fikirleriyle katkı sunan bir abimizdi. Bu teklif için de teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Meclis Gündemi

Konuşmaların ardından meclis gündemine geçildi. 6 maddelik gündemin ilk 2 maddesi İmar Tetkik Komisyonuna oy birliğiyle havale edilirken, kalan maddeler oy birliği ile kabul edildi.

Kamil Yaşar Eşer’in İsmi Yaşatılıyor

Gündemin 5. maddesinin kabulü ile 15 Temmuz Camili Mahallesi’nde bulunan 2023 nolu sokak ismi, bisiklet sporunda milli sporcu ve çok sayıda öğrenci yetiştirmiş Merhum Kamil Yaşar Eşer sokak olarak değiştirildi. Merhum Eşer’in yakınlarına iyi dileklerini sunan Başkan Işıksu, Namık ve Aynur Eşer’e çiçek takdim etti.

Okul İçin Arazi Tahsis Edilecek

Gündemin 6. maddesinin kabulü ile yıkılan Şehit Abdullah Ömür İlkokulu arsasındaki 177,57 metrekare hisse, söz konusu parselde yapılacak okul işlemlerinin sürdürülebilmesi için İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsis işlemlerinin yapılması için Başkan Mutlu Işıksu ve Encümene yetki verilmiş oldu.

Adapazarı Belediyesi Mart ayı meclis toplantısı 1 Mart 2021 Pazartesi saat 14.00’da gerçekleştirilecek.

Son Haberler

Hediye fidanlar Sapanca’yı yeşillendirmeye başladı

Sapanca Belediye Başkanı Nihat Arda Şahin’e, hayırlı olsun ziyaretlerinde bulananlar tarafından hediye edilen fidanlar, Sapanca’yı yeşillendirmeye başladı. 31 Mart seçimlerinin...