Diğer Haberler

Sakarya’da 14 Mart Tıp Bayramı’nda Sağlık Çalışanlarının Vefası ve Deneyimi Öne Çıktı

-REKLAM-

Ramazan İftarında Sağlık Emekçileri Bir Araya Geldi

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayında birlik ve paylaşma ruhunu sağlık çalışanlarıyla düzenlenen anlamlı bir iftar programında yaşattı. Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, 14 Mart Tıp Bayramı kapsamında hekimler, sağlık çalışanları ve tıp fakültesi öğrencileriyle aynı sofrada buluştu.

Program öncesinde Başkan Alemdar, doktorlara ve sağlık çalışanlarına gül takdim ederek tüm sağlık camiasının bayramını kutladı. Etkinliğe Sakarya Valisi Rahmi Doğan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hasan Erbağ, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Kayhan Özdemir ve çok sayıda tıp fakültesi öğrencisi ile sağlık çalışanı katıldı.

Sağlık Çalışanlarının Yüksek Sorumluluğu ve Vefası

“Görevleri Vicdan ve Maneviyat Sorumluluğudur”

Başkan Alemdar yaptığı konuşmada, sağlık çalışanlarının insan hayatı için üstlendikleri kritik rolün hem bilimsel hem de manevi açıdan büyük bir sorumluluk taşıdığını vurguladı. Alemdar, “İnsan sağlığı için en önemli görevi sağlık çalışanlarımız üstleniyor. Pandemi ve afet dönemlerinde bunu yakından gördük. Kimi zaman bir hekimin yaklaşımı, insanın hayata tutunmasında belirleyici olabilir. Sağlık hizmeti sadece bilimsel değil, aynı zamanda vicdan ve maneviyat sorumluluğudur. Vefası, merhameti ve fedakarlığıyla sağlık ordumuz övgüyü hak ediyor,” dedi.

“Deneyimler Gençlere Rehber Oluyor”

Alemdar ayrıca, mesleğinde uzun yıllar emek vermiş hekimler ile geleceğin doktorlarını bir arada görmenin önemine değindi. Deneyimli hekimlerin tecrübelerinin gençler için rehber olacağını belirtti.

Sağlık Sektöründe Sakarya’nın Yükselen Profili

Vali Rahmi Doğan ise sağlık alanında Türkiye’nin geldiği noktaya dikkat çekerek, “Sağlık sektörü olarak yeni hastanelerle hizmet veriyoruz. Ancak en güçlü yönümüz sağlık çalışanlarımızın vefakarlığıdır. Türkiye, sağlıkta örnek gösterilen bir konuma ulaştı,” ifadelerini kullandı.

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Kayhan Özdemir de özverili çalışmalarıyla sağlık sistemine güç katan tüm sağlık çalışanlarına teşekkür etti.

Plaketlerle Teşekkür

Program sonunda meslekte uzun yıllar hizmet veren duayen hekimlere ve yılın sağlık çalışanına plaket takdim edildi.

Son Haberler

“Gülizar” Filmi Sakarya Ofis Sanat Merkezi’nde Gösterildi ve Ödüllü Yönetmen Belkıs Bayrak İzleyicilerle Buluştu

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Nisan Kültür Sanat takvimi, Ofis Sanat Merkezi’nde gerçekleşen “Gülizar” filminin gösterimi ve Yönetmeni Belkıs Bayrak’ın söyleşi programıyla devam etti. Kosova’ya yolculuk Beyaz perdeye yansıtılan film sonrası sinamaseverlerle buluşan Yönetmen Belkıs Bayrak “İlk uzun metrajlı filmim olan “Gülizar”, Emre’yle evlenmek için Kosova’ya doğru...